7/28/2009

2007. Børgefjell og Store NamsvannStore Namsvann og Børgefjell var en fantastisk mnd. Flott natur, store frie fosser, regn og vår i August er de store stikkordene. Viktigst av alt, var følelsen av å koble ut i en mnd.

Bortsett fra at jeg tenkte at vesla hjemme skulle vært med og følt "Det," savnet jeg ingenting!

Rampe i Naustervika, innfallsport til nasjonalparken. Mye fornuftige båt-eiere, nesten bare Rana i havna der :-)
Det er en del grunne områder helt i nord-øst utenfor elvene, ellers fant ikke vi noen som ikke var merka.


Fjellfiske slo ikke ordentlig til for oss, men vi hadde matfisk på våre telt-turer innover de forskjellige dalførene.
Namsvann leverte fisk i båten på hver tur. Største fisken var på 3.3 hvis jeg husker riktig. Vanntempraturen var 10-14 grader. Strike Pro og Tomic fisket bra for oss.

Jeg var den ivrigste fisker`n(latest?) Tur-kompisen svetta da gjerne opp på en av fjelltoppene i nærheten ha ha.
Tobben ble nesten løpt ned av en flokk reinsdyr, takk til Mobiltelefon-kameraet. Han er prikken til høyre. Flokken kom i stor fart rett mot han, han gikk ufortrødent videre. Han så ikke bråkjekk ut i bevegelsene, da de første dyrene kom så nær som 15-20 meter før de stoppet. Der sto de noen sekunder, før de gikk tilbake. Dette er på en av turene opp i Nasjonalparken. Jeg hadde orkesterplass til forestillingen, mens jeg stod og fisket i Saapmanjaevrie.
Der var ikke isen gått i begynnelsen av august, jeg fisket i råker og utafor elva, men fikk ingenting.
Litt mere om Namsvann.
Det er en del passasjertransport inn mot parken, den går langs nordsiden av vannet. Bryggene er til de båtene.
Vi fant en fin leirplass på nordsiden av Storøya. Flatt og mykt pga. tett teppe småvokst lyng som klorte seg fast, og der slipper man insekter(Stort mangfold av blodsugende skapninger noen ganger. Det var aldri et problem i båten, bare til fots).
Ta med dregg med noen meter tung kjetting :) Det gjorde ikke jeg, så Rana`n lå og "gnog", selv om jeg prøvde å skåne den. Den "trutna" ikke helt etter Børgefjell. Nå får den stell og metallskinne på kjølen.
Ved, fant vi masse av rett øst for øya, på Litlvasstangen. Ytterst på odden nord for den bittelille øya man ser på 1:50000 kart, var det folk, og muligens en opparbeidet leirplass. Skogen innenfor er fredet i tiden 20 juni-25 juli pga. Myteområde for Sædgås(de bytter fjær fortalte min jaktglade turkammerat).
Ta med ei kastestang.
Vi møtte ei dame inne ved osen til Orvasselva. (Man kan kjøre båten helt inn til elva, der er det ei brygge og gapahuk) Hun ble våt i blikket, også, ...da hun fortalte om stangfiske fra land inni osen der litt uti August. 5 kilos var slett ikke uvanlig. Jeg fikk en på 1.7kg, men det var jo i Juli :-).
Det er også verdt turen å smyge båten så nærme man klarer Storfossen, den kler navnet. Fikk noen fine fisker med spinnutstyr, mens jeg lot båten drive ut av det hvite vannet....... Det er Gapahuk og hytte der. Fordelingen av hytta skjer etter; første mann til mølla prinsippet...
Spør hvis det er noen som lurer på noe og har tenkt seg oppover.

Ingen kommentarer: